Skip to main content

Prolećno čišćenje može biti divna godišnja obaveza ili užasna serija beskrajnih poslova, u zavisnosti koga pitate. U svakom slučaju, to je vitalni deo naše godišnje rutine,sezonska tradicija koja nas podstiče da prihvatimo  proleće dok uživamo u emocionalnom i stvarnom osveženju.

Pošto naše okruženje u velikoj meri utiče na naše stanje uma, vreme je za dupinsko i detaljno čišćenje. To znači izbacivanje nereda i pranje prozora — ali ako pogledate dole, primetićete da i na vašim tvrdim podovima treba obratiti pažnju.

Vaš pouzdani usisivač odlično uklanja prljavštinu i ostatke sa ovih mekih površina, ali zašto stati na tome? Sa vrhunskim usisivačem kao što je Kirby Avalir 2, možete da sredite i tepihe i tvrde površine.

Spremni da učinite da vaši podovi zasijaju? U nastavku smo sastavili najbolje savete za čišćenje podova od tvrdog drveta kako bismo pojednostavili vaš godišnji režim.

Koji je najbolji način za čišćenje drvenih podova?
Ponosite se svojim prekrasnim podovima od tvrdog drveta i želite da ih sačuvate, tako da i dalje sijaju godinama.

Prvo utvrdite da li su vaši podovi prekriveni suvom prljavštinom, mokrom prljavštinom ili mešavinom ova dva. Mrvice, pesak i druge čvrste čestice se mogu nazvati „suvim“. One se najlakše čiste pokretanjem usisivača na površinama od tvrdog drveta. Zapamtite, postoje prilozi dizajnirani da odgovore na svaki kutak i pukotinu prekriven prljavštinom.

Sledeće: mokra prljavština, koja je verovatno nalik blatu, može biti izuzetno tvrdoglav nered. Za razliku od suve prljavštine, mokra vrsta  i ne reaguje na ‘tipičan’ načon usisavanja. Umesto toga, moraćete da primenite namenski sistem za šamponiranje koji uključuje efektna rešenja za čišćenje.

Kirby Multi-Surface Shampoo sistem je odlična opcija. Sa lakoćom se bavi najproblematičnijim područjima koristeći svoje specijalizovane  četke, koje su strateški dizajnirane da rade čuda na tvrdim podovima.

Pojačajte efekat sredstvom za čišćenje tvrdih podova . Kada se bavite linoleumom ili velikim prostorijama, najbolje je da koristite koncentrate za tvrdu površinu , koji se mogu dodati u rezervoar vašeg sistema šampona da bi se izvršilo dubinsko čišćenje. Jednostavan prskanje bi trebalo da čini čuda za male prostore.

Šta je sa pločicama i malterom?
Prostori sa velikim prometom, kao što su kuhinje i kupatila, doživljavaju dosta habanja tokom zimskih meseci. Kako proleće stiže, postaje nemoguće ignorisati mrlje i tupe pločice. Ove godine preskočite staroškolsku krpu i isprobajte sveobuhvatan sistem čišćenja koji će učiniti da se vaši podovi osećaju kao novi.

Kirby Multi-Surface Shampoo sistem čini svet razlika. Ovaj proces izgleda malo drugačije u kuhinji i kupatilu, jer pločice zahtevaju drugačoji pristup.

Počnite tako što ćete instalirati specijalizovanu četku u svoj sistem za više površina. Ova  četka dizajnirana je tako da na jednostavan način rešava probleme vezane za pločice i fugne. Neravne površine, na primer, zahtevaju specijalizovane četke sa vlaknima različite dužine.

Sledeće: nanesite namensko sredstvo za čišćenje pločica i maltera. Najbolji proizvodi za čišćenje oslobađaju tvrdoglavu prljavštinu koja se lepi i za pločice i za malter. Konačni rezultat je sjajna površina koja sija kao nova. Pravi odabir je ključan, jer pogrešni proizvodi mogu ostaviti ružne ostatke na vašim podovima. Kada se primeni odgovarajuće rešenje, možete da operete šamponom i specijalizovanim valjkom za četkicu, baš kao što biste radili kada se bavite podovima od tvrdog drveta.

Koliko često treba da čistim tvrde podove?
Prolećni nered zahtevaju od vas da posvetite dodatnu pažnju podovima od tvrdog drveta — ali nakon tog početnog dubinskog čišćenja, možete smanjiti svoje napore i fokusirati se prvenstveno na održavanje. Iako će se potrebe za čišćenjem značajno razlikovati od jednog doma do drugog, opšte pravilo uključuje usisavanje i tepiha i tvrdog drveta najmanje jednom nedeljno.

Pozabavite se prolećnim čišćenjem sa Kirby Avalir 2
Prolećno čišćenje može biti neodoljivo. Uz prave alate, zadaci koji izgledaju opterećujući mogli bi da se završe za kratko vreme, ostavljajući vam slobodu da zaista uživate u toplijem vremenu.

Vrednost vrhunske opreme za čišćenje ne može biti očiglednija nego kod vaših tvrdih podova, koji odlično reaguju na ciljane sisteme čišćenja iz Kirby-a. Pogledajte Kirby-eva sveobuhvatna rešenja za čišćenje podova da biste rešili sve vaše potrebe za čišćenjem tepiha, tepiha, tvrdog drveta i pločica.