Skip to main content

Organizacija velikog slavlja je ogroman poduhvat, ali može biti i izuzetno korisna. Priprema je ključ uspeha i trebalo bi da uključuje poverenje da je vaš dom u vrhunskom stanju. Ovi saveti za zabavu trebalo bi da pomognu:

Priprema za održavanje žurke za gledanje
Sezona plej-ofa stiže odmah posle praznika, tako da bi vam bilo oprošteno ako se trudite da unesete neki privid reda u svoj dom. Međutim, ovo je odlična prilika za osveženje, tako da bi trebalo da počnete čim skinete poslednju prazničnu dekoraciju.

Za početak, odredite gde ćete se družiti dok gledate utakmice  i koje sobe za sada možete zaobići. U zavisnosti od toga ko posećuje i koliko dugo, ovo može uključivati dnevnu sobu, kuhinju, jedno ili dva kupatila i sobu za goste.

Sada usvojite pristup od vrha do dna, rešavajući jednu po jednu sobu dok ceo vaš prostor za goste ne bude čist. Vaše tačne potrebe za čišćenjem će zavisiti od toga koje sobe očekujete da zauzmete, ali ćete gotovo sigurno slediti barem nekoliko od ovih ključnih koraka:

Očistite plafone. Ako imate plafon od korcki, gotovo sigurno ste nabavili nekoliko paučina. Iako je čistač perja standardna praksa, možda ćete moći da koristite i svoj usisivač ako imate prave dodatke. Ne zaboravite na Kirby dodatak za skidanje nedostupnih površina.
osvežite zidove. Kada su vaši plafoni sjajni i čisti, vreme je da pređete na zidove. Radite od vrha do dna, koristeći nastavak za četkicu na usisivaču da biste se uhvatili u koštac sa svim. U ovom trenutku možete očistiti sve police ili sitnice koje su možda skupile prašinu.
Uzmite fokusiran pristup podovima. Da li ružne, ugrađene mrlje zahtevaju dodatne korake kao što je pranje šamponom?  Pravi sistem za čišćenje može da podnese sve, a da ne spominjemo pločice i malter. Dajte sebi dovoljno vremena za ove specijalizovane zadatke. Završite poslednji prolaz sa usisivačem sat ili dva pre nego što vaša zabava počne.
Kako očistiti tokom i posle zabave
Kako će se gosti ponašati zavisiće od toga koliko truda treba da posvetite čišćenju posle zabave. Želite da budete što je više moguće gostoljubivi, naravno, ali je sasvim prihvatljivo da postavite nekoliko osnovnih pravila kako bi vaš prostor bio privlačan za sve goste.

Prvi korak? Ljubazno zamolite goste da skinu cipele u toaletu ili ulazu. Većina ljudi ima tendenciju da to radi automatski, ali takođe možete da kreirate vizuelni znak: jasno označeno mesto gde gosti mogu odložiti cipele.

Nijedna fudbalska zabava nije potpuna bez odlične hrane, grickalica, pića i još mnogo toga! Tokom igre odvojite nekoliko trenutaka svakog prekida da sredite. Bićete zapanjeni koliko brzo se smeće može akumulirati. Zamolite goste da pomognu bacanjem smeća ili odlaganjem reciklažnih materijala u jasno označene kontejnere. U idealnom slučaju, oni će odneti i posuđe u kuhinju kako biste mogli da ubacite mašinu za pranje sudova što je pre moguće.

Posle uzbudljive igre, poslednja stvar koju želite je da stanete na noge i počnete da čistite svoju kuću. Čekajte predugo, međutim, i videćete da ovi zadaci postaju još manje poželjni. Održavajte nered posle žurke podložnim tako što ćete posvetiti nekoliko kratkih minuta trenutnom čišćenju. Kasnije ćeš se zahvaliti sebi.

Za početak, lutajte dnevnom sobom i kuhinjom, zgrabite smeće koje ste vi ili vaši gosti možda propustili. Obrišite tezge i druge površine koje su privukle mrvice ili mrlje od pića.

Zatim koristite usisivač da uklonite mrvice i prljavštinu sa tepiha. Što pre usisate dnevnu sobu, manja je verovatnoća da ćete zaglaviti sa ostatkom kuće. Pažljivo pogledajte presvlake, jer mogu biti prljavije nego što se očekivalo.

Najbolji alati za čišćenje
Uživajte u fudbalu uz ove sjajne savete za čišćenje!Pre nego što pripremite svoj dom za veliku igru, uložite u najbolje alate i rešenja za čišćenje . Sveobuhvatni sistem za čišćenje kao što je Kirbi Availir 2 je odlična opcija, jer pruža dubinsko čišćenje nekoliko ključnih oblasti vašeg doma. Dizajniran da ubrza proces čišćenja, ovaj sistem sadrži nekoliko dodataka i dodataka za površine koje je obično teško uhvatiti u koštac.

Pored pouzdanog sistema za usisavanje, poželećete nekoliko moćnih rešenja dizajniranih za najtvrdokornije nerede. Od šampona za tepihe do sredstava za uklanjanje mrlja, ova korisna rešenja mogu ubrzati proces.

Vaš dom bi mogao biti savršeno mesto za organizaciju fudbalske zabave, ali vaš događaj će biti mnogo prijatniji ako je vaš prostor pun i širok. Zapamtite: nekoliko minuta planiranja može vam uštedeti mnogo truda kasnije. Bavite se čišćenjem strateški kako biste svojim gostima mogli da priuštite najbolju zabavu sa satovima u gradu!