Skip to main content

Vaš automobil je više od jednostavnog načina prevoza. To je vaša karta za avanturu – i vaša oaza kada treba da se odmorite od stvarnog sveta i da pustite muziku na najjačem nivou.

Iako vaš automobil može biti uzbudljivo ili mirno okruženje, malo je verovatno da će postići bilo koji kvalitet ako je pun prljavštine i krhotina. Ovo pitanje prevazilazi estetiku; prljav automobil može biti opasan po zdravlje, izlažući vas alergenima ili čak plesni.

Srećom, kao i u svakom prostoru koji vam je drag, imate moć da vaš automobil zablista. Ne morate da se oslanjate na detaljnu uslugu da biste obavili posao – usisivač sa pravim priključcima trebalo bi da bude na visini zadatka.

U nastavku razlažemo proces. Doći ćete sa znanjem kako da usisavate automobil i kako da usisavate između sedišta i da se pozabavite skrivenim uglovima ili teško dostupnim mestima.

Izaberite pravi usisivač
Pre nego što izvučete usisivač napolje, potvrdite da je u skladu sa zadatkom. Ne može bilo koji usisivač da se nosi sa strogošću čišćenja automobila. Želećete da radite sa vrhunskim modelom opremljenim pravim priključcima.

Na primer, priključak za pukotine nije predmet pregovora za čišćenje mrvica iz teških mesta. Specijalizovani dodaci za četkice takođe mogu učiniti čuda u takvim situacijama. Ovi prilozi predstavljaju jednostavan odgovor na uobičajeno pitanje: Kako usisati uska mesta u automobilu?

Da, ručni usisivač je prenosiviji, ali ćete izgubiti u čistoj snazi ono što dobijate u lakoći kretanja. Rezultat? Neizbežno ćete se osećati frustrirano i potrošiti previše vremena na zadatak koji bi bio težak za usisivač velike snage.

Mokri i suvi usisivači su uvek dobar izbor za čišćenje vozila, jer su jedinstveno prenosivi i imaju izuzetnu usisnost. Uradite svoje istraživanje da biste utvrdili koji su modeli najprikladniji za negu automobila.

Počnite sa prednjim delom automobila
Za početak, gurnite prednja sedišta što je više moguće. Radite sa četkom za ribanje i nastavkom za pukotine da biste usisali pod automobila. Četka će vam pomoći da uklonite zarobljenu prljavštinu, omogućavajući vam da očistite ostatke pre nego što se odmah slegnu.

Sledeće? Prednja sedišta. Počnite sa svakim naslonom sedišta. Obratite posebnu pažnju na šav, gde se spajaju naslon sedišta i dno sedišta. Ova pukotina ima tendenciju da sakuplja mnogo mrvica. Završite sedište tako što ćete rukom proširiti šavove dok alatom za pukotine prelazite preko šavova.

Ponovite ovaj postupak sa suvozačevim sedištem. Zatim nastavite ciklus sa zadnjim sedištima. Pažljivo potražite šavove i šavove, koje može biti teško uočiti, ali gotovo je garantovano da sadrže neželjene ostatke.

Uklonite labave predmete i podne prostirke
Pre nego što počnete da radite sa svojim usisivačem:

Odvojite trenutak da uklonite sve labave predmete iz vašeg vozila.
Proverite džepove, ispod sedišta i bilo koje drugo smeće koje se vremenom nataložilo.
Dok ste već kod toga, odredite koji su predmeti otpad – a koje možete zadržati ili donirati.
Zatim uklonite patosnice ili tepihe iz automobila i stavite ih na neko bezbedno mesto za sada. U zavisnosti od njihove konstrukcije, možda ćete morati da ih obrišete ili koristite svoje usisivače da biste ih temeljno očistili.

Očistite tepihe i podne prostirke
Kako ćete se baviti tepisima zavisiće od toga koliko prljavi izgledaju. Udarite ih ili koristite četku za ribanje da uklonite prljavštinu kada ste u nedoumici. Možete provući pukotinu ili priključak za crevo preko prostirki.

Četkajte vlakna tepiha u suprotnim smerovima za konačni estetski dodir. Ovo će stvoriti vizuelno privlačan uzorak, dajući vašem automobilu poslednji izgled koji podseća na profesionalne detalje.

Pre nego što zamenite podne prostirke, proverite da li na leđima nema ostataka. Ovo je možda bilo prisutno, ali je verovatnije da će se prljavština ili ostaci zalepiti za prostirke dok ste ih uklonili i odložili.

Malo truda može imati dug put dok svoj automobil preuređujete. Brzi detalji sa vašim usisivačem učiniće da se osećate kao novi. Potreban je visokokvalitetan usisivač kao što je novi Kirby Avalir 2 i želja da kabina vašeg vozila zablista.